Lody truskawkowo – jaglane

utworzone przez

Składniki:

  • 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 1 dojrzała brzoskwinia lub morela
  • 1 szklanka truskawek
  • 1 łyżka rodzynek namoczonych w wodzie
  • 1 łyżka erytrolu lub innego zdrowego zamiennika cukru (opcjonalnie)
    1 szczypta soli

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj. Zamroź́ je w pojedynczych silikonowych foremkach dla dzieci lub w formie do ciasta, np. keksówce. Jeżeli decydujesz się̨ na dużą̨ formę̨, mieszaj lody kilkukrotnie w trakcie zamarzania, inaczej zbrylą się i ciężko będzie je porcjować́. Po kilku godzinach są gotowe do spożycia.

Działanie sfinansowane ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw.