Orzeźwiający truskawkowy koktajl z odrobiną miodu

Przepis Magdy Kogut-Wałęckiej – autorki bloga Szczesliva.pl, Ambasadorki kampanii „Jedz owoce i warzywa”

Koktajl truskawkowy

Czerwiec to jeden z moich ulubionych miesięcy i nie zdziwię się, jeśli Wy też go uwielbiacie z takiego samego powodu jak ja. Rzucam hasło: truskawki! Przepyszne, słodkie, dojrzewające w słońcu. Najlepsze są nasze polskie – bez dwóch zdań! 😉 I potwierdzi to chyba każdy, kto przez chwilę mieszkał na obczyźnie. Można je jeść samodzielnie, ale ja jestem zdania, że truskawki smakują dobrze w każdej postaci!

A truskawki zmiksowane z pyszną maślanką i odrobiną miodu smakują wyśmienicie! Moje dzieci je w takiej formie uwielbiają. I podwieczorek gotowy! Ja zawsze angażuję moje dzieci w wyciąganie szypułek z truskawek – a ile podczas tego zadania zjadają przy okazji truskawek, to możecie sobie wyobrazić.
 

Do zrobienia koktajlu potrzebujecie:

  • 400 g kefiru
  • 500 g truskawek
  • łyżki miodu

Krok po kroku:

Myjemy truskawki, a następnie wyciągamy z nich szypułki. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i blendujemy.

Smacznego!

#

Powrót do pozostałych przepisów