Krem z czerwonej papryki

Autor: Dieta bez diety

Składniki:

  • 1 łyżka masła
  • chili
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 gruszka
  • 2 czerwone papryki
  • sól i cukier do smaku
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • pestki dyni
  • świeże zioła

Sposób przygotowania:

1) Cebulę pokrój w kostkę, a czosnek w plasterki i zeszklij na maśle z odrobiną przyprawy chili.
2) Dorzuć gruszkę pokrojoną w dużą kostkę (bez obierania) i smaż 3 minuty.
3) Paprykę pokrój i dodaj na patelnię. Duś ok. 10 minut.
4) Zblenduj i przypraw solą i cukrem do smaku.
5) Podawaj krem z kleksem jogurtu naturalnego, posypany pestkami dyni i świeżymi ziołami.