Zupa z pieczonej papryki, marchewki i pomidorów
Autor: Calareszta.pl, Dagmara
Składniki:
- 2 czerwone papryki
- 2 duże marchewki
- 2 szalotki
- 500g pomidorków koktajlowych
- 500 ml przecieru/soku z pomidorów (passaty)
- Łyżka oleju, sól, pieprz, łyżka miodu, masło
- Do podania chleb
Sposób przygotowania:
Papryki oczyścić, pokroić w dużą kostkę, marchew oczyścić, pokrojoną paprykę i pomidory rozłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Zmieszać olej, przyprawy, miód i roztopione masło, polać warzywa, piec 20 min w temp 200 stopni, aż marchewki zmiękną. Warzywa zmiksować z sokiem z pomidorów, doprawić do smaku, podawać z grzankami lub chlebem.